Vårt erbjudande - en fantastisk vinupplevelse

Har du någonsin drömt om att uppleva atmosfären på en vingård ute på den franska landsbygden? Att vandra bland vinrankor? Att färdas mellan pittoreska byar inbäddade i ett vackert, böljande landskap? Att känna dofter och smaker från det franska köket och njuta av dina egna viner från din vingård?

Nedan kan du läsa mer om att hyra en vinrad genom Dina Vingårdar.

Mer än bara en vinklubb...

Genom Dina Vingårdar kan du hyra en vinrad på några av Frankrikes och Italiens bästa, familjeägda vingårdar. Ge bort ett medlemskap eller bli själv medlem i en vingård. Den bästa presenten till den vinintresserade, eller till den som vill ha en upplevelse utöver det vanliga.

För den som gillar att resa, äta god mat och dricka gott vin är ett medlemskap hos Dina Vingårdar ett riktigt kul och lärorikt alternativ. Nybörjare eller erfaren vinkännare - det spelar ingen roll. Ett möte på plats med våra vinmakare är den bästa introduktionen till vinvärlden, men det är också det bästa tillfället att få testa sina kunskaper och se den praktiska sidan av vinets hantverk.

Vår styrka är att vi har samarbetat med våra vingårdar i många år. Vi kan därför med förtroende rekommendera gårdarna och vinerna vi arbetar med.

Upplevelsen


Dina Vingårdar är en vinklubb för de som vill lära sig mer om vin eller för den redan vinintresserade som vill ha en annorlunda och lärorik upplevelse.

Vi vet att besöket på vingården, kopplingen till vinmakaren och kännedom om distriktet där vinet har växt ger en både djupare förståelse för och större upplevelse av den slutliga produkten - vinet du dricker. Vår förhoppning är att du ska kunna resa till gården för att få träffa personerna som gör ditt vin och för att få lära dig allt om hur vinet framställs och vilka faktorer som påverkar vinet.

Vi vet av egna erfarenheter och genom våra medlemmars erfarenheter att det inte är lätt att försöka ta sig an ett vinland för första gången. Faktum är att det inte alltid är lätt andra eller tredje gången heller. Därför har vi öppnat några dörrar åt våra medlemmar så att det ska vara enkelt och välkomnande att besöka gårdarna. Besöken är förberedda, och vi kan i förväg förse medlemmen med information om vinområdet, gården, och andra tips på restauranger och hotell - sådant som vi själva är behjälpta av när vi reser runt i världens vindistrikt.

Vingårdarna


Vi hjälper dig att välja bland riktigt bra och ambitiösa familjeägda vingårdar i Frankrike och Italien. Vingårdarna är utvalda efter omsorgsfullt ställda kriterier i Frankrikes och Italiens främsta vindistrikt, Bordeaux, Loire, Rhône, Champagne samt i Toscana i Italien.

Läs mer om våra vingårdar.

Vingårdsbesöket


Du får besöka den vingård du är medlem i så ofta du vill. Vi bokar besöket åt dig utifrån din planering, men vi tar självklart också hänsyn till våra vinmakares förutsättningar. Under skördetid kan det vara svårt att komma på besök, men de gör allt de kan för att kunna ta emot dig på ett bra sätt.

På vingården har du möjlighet att lära dig allt om att odla, skörda och framställa vin. Besöket brukar ta några timmar beroende på hur frågvis du är. Besöket avslutas med en vinprovning. En minnesvärd och inspirerande upplevelse som vi tror lockar fram önskan att besöka fler vingårdar.

Som medlem får man självklart ta med sig familj eller vänner till vingården. Upp till fyra personer är oftast inget problem.

Vinerna

På flera gårdar gör vi tillsammans med vinmakaren ett specialvin, ett vin som endast medlemmar kan köpa. Ett specialvin kan innebära att det är gjort av en särskild druvblandning, att det har lagrats längre än vad som krävs inom den aktuella vinlagstiftningen, eller att det kanske kommer från ett särskilt vingårdsläge. Vad som utgör ett specialvin kan variera beroende på exempelvis årgångens förutsättningar.

Erbjuder vi inte ett specialvin från den gården du är medlem i så har vi gjort ett urval ur gårdens ordinarie produktion och valt viner som vi anser är utomordentliga representanter för den specifika vinstilen. Vinerna håller mycket hög kvalitet och visar på stor personlighet. De har fått fina utmärkelser i såväl nationella som internationella vintävlingar.

För att kunna köpa vinerna till medlemspriser förbokas de genom Dina Vingårdar. Erbjudandet att köpa vinerna skickar vi ut under våren från respektive vingård. Vinet hämtar du på gården hos din vinbonde. För att få ut så mycket som möjligt av medlemskapet hoppas vi att du kan resa och besöka gården. Har du inte möjlighet att själv hämta ditt vin, är vi dock behjälpliga med att ta hem det med hjälp av våra samarbetspartners. Frakt, alkoholskatt och administrativa kostnader tillkommer då.

Observera att det inte ingår vin i medlemsavgiften.

Resa, Logi & Gastronomi

Under många år har vi besökt vingårdarna och områdena där omkring. Under våra besök har vi provat både hotell och restauranger. Vi får dessutom löpande rekommendationer från våra vingårdar. Från alla dessa erfarenheter har vi skapat en egen lista med hotell och restauranger som vi funnit synnerligen trevliga och prisvärda.

Som medlem får du så klart tillgång till våra tips på prisvärda restauranger och hotell i närheten av vingården. På många hotell får du dessutom rabatt som medlem hos Dina Vingårdar. Ta del av vår erfarenhet och service så sparas medlemsskapsavgiften snabbt in.

Aktiviteter


Utöver vingårdsbesöket och specialvinet har vi ett brett utbud av upplevelser. Dessa mycket uppskattade aktiviteter består av vinresor, vinprovningar och andra upplevelser kring vin & mat.

Läs mer om våra aktiviteter!

Priser

Nedan kan du se hyreskostnaden för vårt erbjudande. Prisskillnaden på de ettåriga medlemskapen avgörs av om vi tar fram ett specialvin på gården eller inte.

Oaktat om gården erbjuder ett specialvin så har vi valt alla gårdar med omsorg.

1 års medlemskap kostar 1280 kr.
Det ingår inget vin i medlemsavgiften

Nyheter & Notiser

2023-10-07

Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)

Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad. Ett landskap som har mycket okänt och spännande att visa upp. Utöver Lazio besöker vi Toscana, Veneto, Trentino, Alto Adige och får vi till det, kanske även Campania. På vår väg hem till Sverige besöker vi Franken i Tyskland.

Här gör du ditt köp