Våra vinresor


I Sverige är vinresor en av de mest populära formerna av upplevelseresor. Dina Vingårdar har i nästan 20 år erbjudit härligt personliga och mycket uppskattade vinresor. Under åren har vi lärt oss vad som är viktigt och vad som gör att våra medresenärer väljer att år efter år följa med oss.

Våra resor är populära och blir snabbt uppbokade. Det är inte ovanligt att det redan börjar boka på två år i förväg innan resan går av stapeln.

Om du är medlem i Dina Vingårdar får du alltid förhandsinformation om våra vinresor och därmed större möjlighet att komma med. Våra vinresor är bra tillfällen att ta hem redan köpta specialviner, att hitta nya favoritproducenter, att uppleva och lära sig något nytt och inte minst att träffa nya vin- och matvänner.

Närheten till vinproducenten

Vår täta relation med de vinproducenter som vi besöker gör att vi kommer nära de människor som gör det vin som vi provar. Besöken sker främst på små, familjeägda vingårdar, vilket alltid ger en härlig, personlig prägel. Det är inte ovanligt att vi får prova vinerna tillsammans med lokala delikatesser. Ofta bjuds vi bokstavligen in i våra vinbönders vardagsrum och bjuds på middag tillsammans med de viner vi provar. Är inte vardagsrummet tillräckligt stort blir vinkällaren vår matsal bland vinflaskor, vinfat och vinlådor. Ibland, om vädret tillåter det, njuter vi av vin och mat på vår vinmakares terrass samtidigt som vi tittar ut över ett underskönt landskap.

Flyg dit och buss hem

Vi jobbar ständigt med att förbättra våra resor. Det som gör våra resor mycket uppskattade är att vi alltid åker buss hem så att man får med sig hem de viner som man provar och köper. Vidare har de flesta sagt att buss ner och buss hem blir för långt. Därför flyger våra medresenärer ner till de mål vi har beslutat att starta vår resa ifrån.

Våra resor brukar starta i Paris, Rom eller Milano. Detta innebär att många planerar för en efterlängtad stadssemester innan vi ger oss ut tillsammans på vårt gemensamma äventyr. I vissa fall är det mer logiskt att vi reser med flyg i båda riktningarna. Detta gäller exempelvis resor som går till andra kontinenter eller resor som sträcker sig över endast några dagar.

Service, service, service

Service är en viktig byggsten i våra resor. Vi är minst två reseledare och vinguider på våra resor. Dessutom är det normalt sett inte fler än 34 medresenärer som reser med även om bussen har kapacitet att ta många fler. Bakgrunden till begränsningen är att vi vill ha gott om plats i bussen, både för våra medresenärer och för de viner som alla vill ta hem. Dessutom går det helt i linje med vår filosofi att vi tror mer på kvalitet än kvantitet.

Vårt framtida reseprogram

Vårt reseprogram är nu klart. Vill du läsa mer om det ...

Nyheter & Notiser

2023-10-07

Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)

Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad. Ett landskap som har mycket okänt och spännande att visa upp. Utöver Lazio besöker vi Toscana, Veneto, Trentino, Alto Adige och får vi till det, kanske även Campania. På vår väg hem till Sverige besöker vi Franken i Tyskland.

Här gör du ditt köp