Dina Vingårdars vingårdar som vi samarbetar med

Våra vingårdar

Dina Vingårdar har hyrt ut vinrader i vingårdar sedan 1996. Vi började med Frankrike för att sedan även kunna erbjuda Italien från och med 2014. Våra gårdar är uteslutande familjeägda vingårdar. De flesta är små med något undantag.

När vi har valt ut våra gårdar har vinet självklart varit en viktig komponent, men även personerna bakom vinerna och den upplevelse som vingårdsbesöket kan erbjuda har haft stor betydelse.

Idag erbjuder vi vinradshyra i drygt 20 gårdar. De flesta i Frankrike. Vår ambition är att fortsätta att växa och då främst i Italien. I skrivande stund har vi vingårdar i Toscana, men vår målsättning är inom snar framtid att även kunna ha vinradserbjudanden i både Piemonte och Veneto.

Nyheter & Notiser

2014-01-21

Sammanfattning av skördeåret 2013

2013 är över och ett nytt år står för dörren. Dags för sammanfattning och nya tag. För oss på Dina Vingårdar har en av de större händelserna det gångna året varit att utöka vår ”portfölj” med tre vingårdar i Toscana, gårdar som utöver bra viner erbjuder något av en ”wow-upplevelse”. Castel di Pugna med en historia som går tillbaka till 900-talet, och Tenuta di Montechiaro som varit i familjen Gricciolis ägo sedan mitten av 1700-talet. Båda dessa gårdar är små i jämförelse med Rocca delle Macie med sina 200 hektar vinodlingar. Gården togs över på 1970-talet av Italo Zingarelli, producent av spaghetti-westernfilmer, och drivs idag av hans son och barnbarn. Gårdarna representerar tre olika vinstilar, men med Sangiovese som gemensam nämnare. Förutom bra viner så kan gårdarna dessutom erbjuda riktigt fint boende där våra medlemmar kan bo till rabatterade priser.

Här gör du ditt köp

Aktivitet

Vinresor: Stora Bordeauxresan med Sancerre och Champagne (29 aug. - 7 sept., 2014)

Förläng sommaren och följ med Dina Vingårdar på en oförglömlig resa till Bordeaux, Frankrike.