Dina Vingårdars vingårdar som vi samarbetar med

Våra vingårdar

Dina Vingårdar har hyrt ut vinrader i vingårdar sedan 1996. Vi började med Frankrike för att sedan även kunna erbjuda Italien från och med 2014. Våra gårdar är uteslutande familjeägda vingårdar. De flesta är små med något undantag.

När vi har valt ut våra gårdar har vinet självklart varit en viktig komponent, men även personerna bakom vinerna och den upplevelse som vingårdsbesöket kan erbjuda har haft stor betydelse.

Idag erbjuder vi vinradshyra i drygt 20 gårdar. De flesta i Frankrike. Vår ambition är att fortsätta att växa och då främst i Italien. I skrivande stund har vi vingårdar i Toscana, men vår målsättning är inom snar framtid att även kunna ha vinradserbjudanden i både Piemonte och Veneto.

Nyheter & Notiser

2014-08-27

Sol, vin och antocyaniner – en sensommarhälsning från Dina Vingårdar

Det har varit minst sagt omvänt med väderförhållandena, när vi i norden har haft högre temperaturer större delen av sommaren än flera av länderna runt medelhavet. Nu är ordningen till viss del återställd, temperaturen har återgått till mer normala nivåer. Även om de flesta redan haft sin semester här i Sverige är många av våra vinmakare nu mitt i sin semester.

Här gör du ditt köp

Aktivitet

Vinprovning: På Grossman (fullbokad)

Tisdagen den 7 oktober träffas vi på Grossmans, Stockholm, för att prova viner inför höstens smakupplevelser. Vinerna kommer från Vinolivs portfölj. Vi provar 2 vita viner från Friuli och 3 röda viner från Il Paradiso di Frassina, Toscana, bland annat deras kritikerrosade Brunello. Alla viner finns på Systembolagets beställningssortiment.