Vinresor 2022

Efter att ha varit iväg på vår första vinresa efter Covid-19 utbrottet, känner vi att reslusten är stor. Resan bar av till Champagne i november 2021. Vi fick fina upplevelser och minnen, allt fungerade och det kändes tryggt. Mot den bakgrunden ser vi fram mot vårt vinreseprogram 2022.

Vi har redan varit ute och rest till Piemonte, Aosta, Norra Rhône, Alsace och Ahr. Inför hösten stundar en ikonisk kortresa till Bourgogne. Våra resor är självklart fyllda med upplevelser och trevliga stunder och bra tillfällen att fylla på med vin i sin egen "källare".

Det är inte bara de många vingårdsbesöken som lockar utan även längtan efter den trevliga stämning som våra medresenärer bidrar med. Vi ses hos våra vinbönder 2022.

Nedan kan ni läsa mer om våra resor 2022.

Bourgogne-Chablis-Mosel, 10-14 november (5d)


Uppmuntrade av återkoppling vi fått från våra kortresor till Champagne, har vi bestämt oss för att erbjuda en kortresa till Bourgogne hösten 2022. Ett enastående tillfälle att på kort tid fördjupa sig i detta underbara vindistrikt. Kanske den region idag som vinkännare sätter som främst i hela världen. Extra uppmuntrande att de senaste årgångarna har varit av extremt hög kvalitet, det gäller både röda och vita viner. Vi kommer att besöka små gårdar men även göra besök hos en större producent. På vår färd besöker vi även vindistriktet Chablis samt vinregionen Mosel i Tyskland. Två riktiga höjdarområden att komplettera med vin ifrån.

Eftersom du flyger ner på egen hand kan du förlänga din resa med att inleda med några extradagar i Paris. En perfekt inledning på en semester som vi verkligen kan rekommendera. Vår resa börjar i Paris där vi samlas vid Gare du Nord kl. 12.30 torsdagen den 10 november.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa om denna höjdarresa!

Piemonte-Aosta-Norra Rhône-Alsace-Ahr 29 april – 8 maj 2022 (10d)


Denna resa är en härlig blandning av nya och gamla upplevelser. Vi gör besök som vi vet är älskade och högt önskade återseenden bland våra vinvänner. Inslaget av nya gårdar och distrikt är också riktigt stort. Denna resa är ett perfekt tillfälle för dig som vill fylla vinförrådet med spännande, hantverksmässiga viner från små producenter som vi besöker på vår färd genom Italien, Frankrike och Tyskland. Är du medlem i Dina Vingårdar och har förbeställt vin att hämta upp både i Italien och Frankrike, går även det bra. Passerar vi inte din vingård, ser vi till att vinerna skickas så att vi kan hämta upp dem på vår resa. Räkna med att få hem ca 50 flaskor vin per person om du fyller din kvot och inte din packning är alltför stor.

Vår resa börjar på Malpensa (Milanos flygplats). Vi tar oss direkt till vårt första vingårdsbesök i Boca, Alto Piemonte, (Nytt). Vi tar oss vidare ner till Alba och Barolo där vi besöker båda nya och gamla vingårdsvänner. Efter härliga dagar i Piemonte, tar vi oss vidare till Aosta (Nytt) där vi får två spännande vingårdsupplevelser. Efter Aosta är det dags för Frankrike och Norra Rhônedalen (Nytt) med sina majestätiska Hermitage och Côte-Rôtie viner på syrah-druvan. Vår färd tar oss sedan vidare till det overkligt vackra Alsace med sina vita grand cru viner. Efter Frankrike är det dags för nästa enastående vinland, Tyskland. Där besöker vi Ahr där några av världens bästa Pinot Noir framställs.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa om denna spännande resa

Nyheter & Notiser

2023-10-07

Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)

Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad. Ett landskap som har mycket okänt och spännande att visa upp. Utöver Lazio besöker vi Toscana, Veneto, Trentino, Alto Adige och får vi till det, kanske även Campania. På vår väg hem till Sverige besöker vi Franken i Tyskland.

Här gör du ditt köp