Hemtransport viner, tre olika alternativ.


För att ta hem de viner du har köpt av gården finns det tre förfaranden som Dina Vingårdar kan rekommendera.


  • Det första är att du själv åker ner till gården för att besöka de som har framställt ditt vin. Och det är det vi vill att man helst skall göra, för det är besöket som är en stor del av upplevelsen att vara med i Dina Vingårdar. Vi hjälper till med att boka ditt vingårdsbesök.


  • Om du själv inte vill köra ner med bil, men ändå vill besöka vingårdar så kan du följa med på en av våra vinresor. Besöker vi inte din gård på vår resa så ordnar vi med transport från din gård till någon av de gårdar som vi besöker givet att gårdarna ligger i samma land.Läs mer om våra vinresor!


  • Det tredje alternativet är att du gör en Privatimport via Systembolaget. Dina Vingårdar hjälper till med information hur detta förfarande går till. Hemtransporten sköts av godkänd vinimportör som ser till att dina viner kommer till Sverige. Vinerna hämtar du sedan ut i vald Systembolagsbutik. Läs mer om detta förfarande nedan!

Hemtransport av viner 2022 genom Privatimport

Hemtagning av vin genom Systembolagets privatimporttjänst 2022 kostar 119 kr per flaska. Privatimportorder skall läggas senast 21 november 2022 till Systembolaget. Vår ambition är att vinerna skall vara på plats i systembolagsbutik någon gång under december månad.

För att registrera en privatimport hos Systembolaget, följ instruktionerna enligt nedan.

Observera att din förfrågan kommer kommer att omvandlas till en offert som Systembolaget skickar till dig där du ska godkänna det totala priset (119 kronor/flaska). Du godkänner offerten genom att logga in på ditt konto och där godkänna offerten. Håll därför uppsikt i din mejllåda.

Om du inte har konto hos Systembolaget måste du först skapa ett för att sedan logga in och göra din beställning. Gå sedan vidare för att registrera din hemtagning genom privatimport.

Klicka på denna länk, för att komma till registrering av din privatimport eller så går ni till www.systembolaget.se och rullar längst ner på sidan och väljer "Beställa drycker".

För hemtransport 2022 måste du göra din privatimportbeställning senast den 21 november 2022!

För att göra en beställning av privatimport hos Systembolaget, följ instruktionerna nedan.

Börja med att logga in. Har du inga inloggningsuppgifter måste du först skaffa ett konto. Det gör du också på Systembolagets hemsida, och det tar endast några minuter.

När du är inloggad scrollar du längst ner på sidan och klickar på ”Beställa och Handla”, och därefter på ”Privatimport”. Här kan du också läsa om privatimportförfarandet.

Därefter klickar du under punkt 4 på ”Här registrerar du din förfrågan”. I detta skede måste du logga in med ditt konto.

Därefter får du välja vilken butik du vill beställa till, och sedan ska du ange leverantör ”Välj säljare”. Skriv in ”Vinoliv Import”. Klicka på ”Spara och Fortsätt”.

Därefter klickar du på Lägg till dryck.

Följande uppgifter vill vi att du fyller i, observera att följande punkter måste du fylla i för varje vin du vill beställa:

Dryckens namn Använd det namn som står angivet på ditt vinkvitto.

Varugrupp Rött vin, vitt vin, mousserande vin etc

Antal flaskor OBS, inte antal lådor!

Volym ml 750, ange ingen måttenhet

Förpackning Välj flaska i rullistan.

När du har lagt till dina viner så klickar du på Lägg till mer information Detta steg är viktigt. Här måste du ange att VinOliv får ta del av följande information genom att skriva:

”Jag samtycker till att följande uppgifter lämnas till importören: namn, (mobil)telefonnummer och medlemsnummer."

Ex vis

”Jag samtycker till att följande uppgifter lämnas till importören: Anders Andersson
mobil 070808080
medlem DV."

Observera att du inte behöver fylla i övriga punkter.

Klicka på ”Lägg till”. Om du har fler viner att beställa så gör du om denna procedur för varje vin.

Klicka sedan på ”Nästa” och kontrollera att uppgifterna stämmer.

Därefter måste du godkänna Systembolagets allmänna villkor och privatimportsvillkor genom att kryssa i rutan.

Därefter klickar du på ”Skicka förfrågan” – klart!

Lycka till, hör av dig om du har frågor!

Nyheter & Notiser

2022-12-04

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE
(Wien, Wachau, Sachsen, 31 augusti-4 september 2023)

Här gör du ditt köp