Vinresor 2019

Bästa medlemmar och medresenärer!

Vårt reseprogram för 2019 börjar tar form. I skrivande stund har vi tre resor klara att anmäla sitt intresse till eller boka.

Vi börjar med en resa till Sicilien på våren för att senare under året besöka Södra och Centrala Italien i september samt Chile & Argentina i november.

Nedan kan ni läsa mer om alla våra resor 2019.

Har ni frågor om våra resor, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.


Sicilien, 16-20 maj 2019


Först ut i vårt reseprogram är en kortresa till Sicilien,(flyg-flyg), 16-20 maj. Vi besöker de två mest intressanta distrikten på denna genuina ö. Bland de producenter vi besöker hittar vi några av Italiens främsta. Vi provar viner på de lokala druvorna Nerello Mascalese, Carricante, Grillo, Frappato och Nero d'Avola.

Vi kan utlova fantastiska viner, unika miljöer och enastående naturupplevelser. Inte minst kommer vi att bekanta oss med området kring den majestätiska vulkanen Etna. Vi besöker även Taormina och Ragusa på denna resa.

Blir du sugen på att köpa de viner som vi provar på vår resa, kommer vi att kunna erbjuda viner till riktigt bra priser via Systembolaget från två av de gårdar som vi besöker under vår resa.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa mer om denna resa.

Vill du anmäla dig till denna resa eller veta mer om innehållet, kontakta oss på 0532-607390 eller info@vingardar.com.

Södra & Centrala Italien, 6-15 september 2019


Nu är det äntligen dags att utforska Campania (Kampanien), Lazio (Latium) och Umbria (Umbrien) med oss på Dina Vingårdar och Vinoliv. Till vissa delar outforskade pärlor i Italien. Vi besöker även det klassiska Toscana, vilket ger möjlighet till er som har förbeställt vin från våra gårdar i Toscana att ta hem dessa lådor på denna resa. Vi fortsätter sedan vidare genom Dolomiterna och Franken (Tyskland) på vår väg tillbaka. Du reser med flyg ner till Rom, som du ordnar med själv, och du åker buss hem till Sverige så att du får med dig alla viner hem som du köper under din resa.

Vår resa börjar på vårt centralt belägna hotell i Rom där vi samlas för att äta vår första, trevliga gemensamma middag på en lokal trattoria. Morgonen efter tar vi oss till Campania (Kampanien). Ett vinområde med en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Många vinkännare anser att det är just i området kring Benevento och Avellino, inte långt från Vesuvio, som södra Italiens bästa viner produceras. Här provar vi enastående viner på de gröna druvorna Greco di Tufo samt Fiano d’Avellino och inte minst den blå druvan Aglianico från det berömda vindistriktet Taurasi.

Efter våra härliga dagar i Campania börjar vår resa norr ut. Vi passerar Lazio och bekantar oss med landskapsdruvan Cesanese samt Umbrien där vi provar landskapsdruvan Sagrantino. Vi tar oss sedan vidare till Toscana. I Toscana besöker vi bland annat vår mycket uppskattade gård Montechiaro, som ofta blir en rogivande och synnerligen trevlig heldagsutflykt.

Vi lämnar Toscana bakom oss och fortsätter norr ut mot Alto Adige och Dolomiterna och upplever ett obeskrivligt vackert landskap. Här blir det mest vita viner. Vi provar Sylvaner, Kerner och andra typiska druvor från denna region. För att ta oss vidare till Sverige, åker vi genom Tyskland. På denna resa stannar vi i Würzburg för att prova de berömda Frankenvinerna framställda på Sylvaner, Riesling, Müller-Thurgau och Bacchus. Ett mycket populärt besök bland våra medlemmar. Till Sverige tar vi oss sedan med färja från Travemünde till Trelleborg. Vi samlas kring vår sista gemensamma middag med många härliga minnen i våra sinnen.

Vill du anmäla, boka eller veta mer om innehållet, kontakta oss på 0532-607390 eller info@vingardar.com.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa mer om denna härliga resa!

Champagne Ouverte 15-18 november 2019

Efter många inspirerande, mycket uppskattade och trevliga resor till Champagne, blir Cave Ouverte Champagne Ouverte. En renodlad champagneresa under en kort och intensiv helg. Ett perfekt tillfälle för dig som vill uppleva champagnes mytomspunna och bubbelfyllda värld.

Vi kommer att lära oss allt som är värt att veta om denna ädlaste av drycker, och som alltid kommer vi att både äta och dricka riktigt gott. Dessutom så är det ett gyllene tillfälle att fylla på med bubbel inför jul, nyår, och alla andra dagar då champagne passar så bra! Det är också ett perfekt tillfälle att komma någon dag tidigare till Paris för egna äventyr i denna underbara stad.

Chile & Argentina, 24 november - 7 december 2019


Nu är det dags för vår andra resa till Sydamerika – Chile och Argentina. Efterfrågan var väldigt stor vid vår första resa. Många som ville med kom tyvärr inte med, men nu hoppas vi att vi skall få ihop ett härligt gäng även denna gång till denna spännande resa.

Under vår resa kommer vi att prova några av de bästa vinerna som produceras på denna kontinent. Vi besöker små producenter men även stora, för att uppleva kontrasterna. Vi provar viner på internationella druvor men även viner på druvor som är starkt förknippade med respektive land. Maten är i huvudsak av lokal tradition, vilket är logiskt i och med att vi ofta äter på vingårdar där gårdens viner serveras där till. Vår resa börjar i Chile där vi spenderar en vecka i några av Chiles främsta vindistrikt. Vi tar oss sedan vidare över de mäktiga Anderna till Mendoza, Argentinas främsta vindistrikt. Resan avslutas som sig bör med en tangoafton i Buenos Aires.

På denna resa ingår inte flyg. Vår erfarenhet är att det blir 3 000 – 5 000 kr dyrare om vi bokar gruppbiljett. Vår rekommendation är därför att ni vänder er direkt till vår samarbetspartner Sydamerikaexperten, som kan ge er bra service och boka efter era särskilda önskemål. Kanske vill ni åka business class eller ha ett program före och efter vår resa. Ni kan självklart även söka biljetter på nätet.


Vill du anmäla, boka eller veta mer om innehållet, kontakta oss på 0532-607390 eller info@vingardar.com.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa mer om denna spännande resa!

Nyheter & Notiser

2022-12-04

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE
(Wien, Wachau, Sachsen, 31 augusti-4 september 2023)

Här gör du ditt köp