Vinresor 2020


Inför 2020 har vi planerat att göra två resor, 4-13 september åker vi till Bordeaux med massa andra spännande stopp. Bordeaux anses vara hela den moderna vinvärldens förebild och ett måstebesök för alla som älskar vin eller bara vill uppleva något enastående. Och 5-9 november besöker vi Bourgogne. Den region som många vinkännare sätter som främst. Ett utmärkt tillfälle att under begränsad till fördjupa sig i detta spännande vindistrikt och inte minst att få med sig hem en massa härliga viner från alla våra vingårdsbesök. Vi besöker även Chablis och Mosel på denna trevliga resa.

Nedan kan ni läsa mer om våra resor 2020.

Har ni frågor om våra resor, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.

Bourgogne (Chablis, Mosel): 5-9 november


Följ med Dina Vingårdar på en upplevelserik resa till Bourgogne i Frankrike. Ett enastående tillfälle att på kort tid fördjupa sig i detta underbara vindistrikt. Kanske den region idag som vinkännare sätter som främst i hela världen. Vi besöker smått men även stort. På vår resa besöker vi även vindistriktet Chablis samt vinregionen Mosel två riktiga höjdarområden att komplettera med vin ifrån.

Vår resa börjar i Paris där vi samlas vid Gare du Nord kl. 13.00 torsdagen den 5 november. Här möts vi upp av vår svenska buss som skall se till att ta oss mellan vingårdarna och hem till Sverige igen. En förutsättning för oss att få hem allt vin vi köper på vår resa.

Från Paris åker vi söder ut till Chablis där vi provar vin. Vi bor två nätter i Bourgogne och passar på att göra tre vingårdsbesök dessa dagar. Sedan bär det av norr ut. På vår väg genom Tyskland gör vi även ett stopp i Mosel i den mycket välrenomerade vinbyn, Bernkastel. Vår sista natt spenderar vi på TT-line och måndagen den 9 november på morgonen är vi åter i Sverige med en massa vin samt nya och gamla vänner.

Våra planerade stopp i Sverige sker i Hyllie (Malmö), Landvetter (Göteborg), Jönköping, Skavsta, Stockholm och även Arlanda om så skulle behövas.

Under vår resa kommer vi att njuta av vin och äktenskapet ”Vin & Mat”, se vinfält och där emellan höra områdets historia. Till alla dessa underbara viner lockas vi naturligtvis av de lokala köken.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa mer!

Är du intresserad av att veta mer om denna upplevelserika resa kontakta oss på: info@vingadar.com eller 0532-607390.

Bordeaux: Loire, Sancerre, Champagne, Ahr, 4-13 september 2020 (endast intressanmälan)


Det här en resa som saknar motstycke i mångfald, både vad gäller vin och vingårdsupplevelser. Ett bra tillfälle att fylla på vinkällaren och inte minst för att hämta hem franska viner som du har förbeställt genom Dina Vingårdar.

Vår resa börjar i Paris där vi samlas på vårt hotell på fredagskvällen för att äta en gemensam middag. Morgonen efter möter vår buss upp vid hotellet för att ta oss ut på vår fantastiska resa.

Vår första resdag tar vi oss till Saumur, Loire. En vacker liten stad belägen som ett smycke vid Loirefloden. Viner från Loire har de senaste åren fått en enastående renässans efter flera år i dvala. Väl på plats kommer ni att förstå varför. Det är användbara viner av hög kvalitet till riktigt låga priser. Här hittar man friska vita viner på druvan Chenin Blanc och röda bäriga viner på sommelierernas favoritdruva Cabernet Franc.

Efter vårt stopp i Loire tar vi oss vidare till vårt huvudmål på denna resa Bordeaux, världens mest kända vindistrikt. Vi besöker våra ”egna” välrenommerade vingårdar i Blaye och Margaux. Vidare gör vi även ett spännande besök i Sauternes en bortglömd skatt som påminner oss om det stora utbudet Bordeaux har att erbjuda. Bara själva staden Bordeaux är värt ett besök med sina kajer längs Garonnefloden, sin gamla stadsdel och sina eleganta boulevarder. Här checkar vi in för att bo tre nätter på vårt hotell med mycket centralt läge.

På vår återresa från Bordeaux besöker vi världsberömda regioner såsom Sancerre med sina knivskarpa viner på Sauvignon Blanc och Champagne, som knappast behöver någon ytterligare presentation. Efter alla dessa upplevelser, trevliga viner och god mat är det dags för bussen att ta oss och alla viner upp genom Tyskland hem till Sverige. Tyskland blir dock inte bara genomfartsland. Vi passar även på att bekanta oss med Ahr där vi fortsätter att prova viner främst på druvan Pinot Noir.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa mer!

Är du intresserad av att veta mer om denna upplevelserika resa kontakta oss på: info@vingadar.com eller 0532-607390.

Nyheter & Notiser

2022-01-08

Våra planerade vinresor 2022

Vi har redan en resa klar till Piemonte, Aosta, Norra Rhône, Alsace och Ahr i slutet av april och vi planerar för en kortresa under hösten till Bourgogne. Båda dessa resor kommer självklart vara fyllda med upplevelser och trevliga stunder och bra tillfällen att fylla på med vin i sin egen "källare".

Här gör du ditt köp