Vinresor 2020

Inför 2020 har vi planerat att göra två resor, 4-13 september åker vi till Bordeaux med massa andra spännande stopp. Bordeaux anses vara hela den moderna vinvärldens förebild och ett måstebesök för alla som älskar vin eller bara vill uppleva något enastående. Och 3-15 oktober besöker vi USAs västkust för första gången tillsammans med våra medlemmar. Ett vinland som på allvar tagit upp kampen med främst Bordeaux med att producera världens främsta viner. De skall verkligen bli spännande att jämföra dessa vinupplevelser med varandra med ett sådant kort mellanrum.

Nedan kan ni läsa mer om våra resor 2020.

Har ni frågor om våra resor, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.

USA: Kalifornien, Oregon, Washington State, 3-15 oktober 2020

Så är det äntligen dags för oss att besöka det stora landet i väst. För första gången reser vi till USA för att fördjupa oss i de viktigaste och mest prestigefyllda vindistrikten i Washington, Oregon och Kalifornien. Få vinproducerande länder har väl inspirerats så tydligt av sina europeiska föregångare Bordeaux och Bourgogne som USA, men längs med resan hittade man sin egen identitet och steg upp på vinvärldens verkliga stjärnhimmel.

Längs med vår resa färdas vi genom olika distrikt och klimatzoner och upplever allt från svalklimatsodlad Pinot Noir, Pinot Gris och Riesling till kraftiga men eleganta fullblodsviner på Cabernet Sauvignon, Merlot och Zinfandel. Vi reser från nordligaste USA och mer än hälften av den amerikanska västkustens sträckning söderut.

Vi reser genom staten Washingtons ”torra sida” och provar klassiska Bordeauxblandningar och amerikanska ”Rhôneviner”, vi ser Oregons regniga skogar, njuter av vita krispiga viner i Willamettes dalgångar, besöker de klassiska distrikten Sonoma och Napa Valley och ser Stilla Havets vågor rullar in mot klipporna kring Monterey och mycket, mycket mer.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa mer om denna resa!

Vill du veta mer om denna unika, upplevelserika resa kontakta oss på: info@vingadar.com eller 0532-607390.

Bordeaux: Loire, Sancerre, Champagne, Ahr, 4-13 september 2020 (endast intressanmälan)

Det här en resa som saknar motstycke i mångfald, både vad gäller vin och vingårdsupplevelser. Ett bra tillfälle att fylla på vinkällaren och inte minst för att hämta hem franska viner som du har förbeställt genom Dina Vingårdar.

Vår resa börjar i Paris där vi samlas på vårt hotell på fredagskvällen för att äta en gemensam middag. Morgonen efter möter vår buss upp vid hotellet för att ta oss ut på vår fantastiska resa.

Vår första resdag tar vi oss till Saumur, Loire. En vacker liten stad belägen som ett smycke vid Loirefloden. Viner från Loire har de senaste åren fått en enastående renässans efter flera år i dvala. Väl på plats kommer ni att förstå varför. Det är användbara viner av hög kvalitet till riktigt låga priser. Här hittar man friska vita viner på druvan Chenin Blanc och röda bäriga viner på sommelierernas favoritdruva Cabernet Franc.

Efter vårt stopp i Loire tar vi oss vidare till vårt huvudmål på denna resa Bordeaux, världens mest kända vindistrikt. Vi besöker våra ”egna” välrenommerade vingårdar i Blaye och Margaux. Vidare gör vi även ett spännande besök i Sauternes en bortglömd skatt som påminner oss om det stora utbudet Bordeaux har att erbjuda. Bara själva staden Bordeaux är värt ett besök med sina kajer längs Garonnefloden, sin gamla stadsdel och sina eleganta boulevarder. Här checkar vi in för att bo tre nätter på vårt hotell med mycket centralt läge.

På vår återresa från Bordeaux besöker vi världsberömda regioner såsom Sancerre med sina knivskarpa viner på Sauvignon Blanc och Champagne, som knappast behöver någon ytterligare presentation. Efter alla dessa upplevelser, trevliga viner och god mat är det dags för bussen att ta oss och alla viner upp genom Tyskland hem till Sverige. Tyskland blir dock inte bara genomfartsland. Vi passar även på att bekanta oss med Ahr där vi fortsätter att prova viner främst på druvan Pinot Noir.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa mer!

Är du intresserad av att veta mer om denna upplevelserika resa kontakta oss på: info@vingadar.com eller 0532-607390.

Nyheter & Notiser

2019-08-05

Kontoret stängt 7 och 8 augusti vecka 32

Kontoret kommer att vara stängt Onsdagen den 7:e och Torsdagen den 8:e augusti vecka 32. Vi har öppet som vanligt på Måndag, Tisdag och Fredag mellan 08.00-16.00.

Ha en fortsatt skön sommar önskar vi på Dina Vingårdar!

Här gör du ditt köp