Vinresor 2020


Har ni frågor om våra resor, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.

Bordeaux - Loire - Sancerre - Champagne - Ahr, 4-13 september 2020

Det här en resa som saknar motstycke i mångfald, både vad gäller vin och vingårdsupplevelser. Ett bra tillfälle att fylla på vinkällaren och inte minst för att hämta hem franska viner som du har förbeställt genom Dina Vingårdar.

Vår resa börjar i Paris där vi samlas på vårt hotell på fredagskvällen för att äta en gemensam middag. Morgonen efter möter vår buss upp vid hotellet för att ta oss ut på vår fantastiska resa.

Vår första resdag tar vi oss till Saumur, Loire. En vacker liten stad belägen som ett smycke vid Loirefloden. Viner från Loire har de senaste åren fått en enastående renässans efter flera år i dvala. Väl på plats kommer ni att förstå varför. Det är användbara viner av hög kvalitet till riktigt låga priser. Här hittar man friska vita viner på druvan Chenin Blanc och röda bäriga viner på sommelierernas favoritdruva Cabernet Franc.

Efter vårt stopp i Loire tar vi oss vidare till vårt huvudmål på denna resa Bordeaux, världens mest kända vindistrikt. Vi besöker våra ”egna” välrenommerade vingårdar i Blaye och Margaux. Vidare gör vi även ett spännande besök i Sauternes en bortglömd skatt som påminner oss om det stora utbudet Bordeaux har att erbjuda. Bara själva staden Bordeaux är värt ett besök med sina kajer längs Garonnefloden, sin gamla stadsdel och sina eleganta boulevarder. Här checkar vi in för att bo tre nätter på vårt hotell med mycket centralt läge.

På vår återresa från Bordeaux besöker vi världsberömda regioner såsom Sancerre med sina knivskarpa viner på Sauvignon Blanc och Champagne, som knappast behöver någon ytterligare presentation. Efter alla dessa upplevelser, trevliga viner och god mat är det dags för bussen att ta oss och alla viner upp genom Tyskland hem till Sverige. Tyskland blir dock inte bara genomfartsland. Vi passar även på att bekanta oss med Ahr där vi fortsätter att prova viner främst på druvan Pinot Noir.

Är du intresserad av denna upplevelserika resa kontakta oss på: info@vingadar.com eller 0532-607390.

Nordamerika: Kalifornien, Oregon, Washington State, 3-15 oktober 2020

Nyheter & Notiser

2019-08-05

Kontoret stängt 7 och 8 augusti vecka 32

Kontoret kommer att vara stängt Onsdagen den 7:e och Torsdagen den 8:e augusti vecka 32. Vi har öppet som vanligt på Måndag, Tisdag och Fredag mellan 08.00-16.00.

Ha en fortsatt skön sommar önskar vi på Dina Vingårdar!

Här gör du ditt köp