Domaine Les Roches Bleues

Delar av denna sidan eller hela sidan innehåller information som du måste vara inloggad för att kunna se. Klicka här för att logga in.

Vingården


Domaine Les Roches Bleues drivs av Dominique och Christiane Lacondemine. Vingården ligger på sluttningen av Mont de Brouilly som med sina 484 m.ö.h. ger en hänförande utsikt över Beaujolais, Mâconnais, Dombes och Mont´Or.

Appellationen Côte de Brouilly tillhör en av de bästa områdena i Beaujolais Cru. Vinerna är gjorda på Gamay-druvan som trivs utomordentligt i regionens skiffer- och granitgrund.

Dina Vingårdars vin är ett specialvin kallad "Des Lys" -p.g.a. liljorna som växer i närheten men det rimmar också på det franska ordet för njutning, "délice". Liljorna är inte bara vackra, de ger också ett exakt besked när den förväntade skörden kan ske - 90 dagar efter deras blomning.

När du besöker vingården, passa då gärna på att också besöka vinmuseet Le Hameau du Vin ("Den Lilla Byn") skapat av den kända vinfamiljen Georges Duboeufs. Det ligger i den gamla järnvägsstationen i Romanèche-Thorins och visar de olika stegen från vinplanta via druva, jäsning, blandning, lagring till den avslutande vinprovningen.

Årets vinerbjudande 2018

Delar av vår vin Côte de Brouilly Des Lys 2015 har genomgått så kallad maceration carbonique, vilket kortfattat innebär att en del av druvorna har påbörjat sin jäsning hela vilket bevarar frukten men minskar urlakning av tanniner. Vinet har lagrats i både stora och mindre ekfat under 16 månader. Vinet är djupt lila i färgen. I doften finner man toner av björnbär, mörka körsbär och mineraliska toner. Smaken är fruktig med drag av mörka körsbär och plommon och fat. Eftersmaken är lång med ett mineraliskt avslut. Eftersmaken är lång med ett mineraliskt avslut. Charkuterier, ljust kött, patéer, eller varför inte en grillad fläsksida med senap- och örttäcke är härliga följeslagare till detta vin.

Det andra vinet för i år är Brouilly, som kommer från yngre stockar, vilket ger ett vin som är mjukt och med en direkt frukt. Doften är pigg med toner av röda blommor och körsbär. Smaken är mjuk med inslag av hallon och saftiga plommon, och i avslutningen skönjs en liten pepprighet. Klockrent till charkuterier eller till grillad kyckling!

För att läsa mer om hela erbjudandet, klicka på "Ladda ner"Nyheter & Notiser

2022-12-04

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE
(Wien, Wachau, Sachsen, 31 augusti-4 september 2023)

Här gör du ditt köp