Vinresor 2023


Äntligen har vi kommit igång med våra vinresor. Vi ser en klar trend efter en trevande post-covid-start att intresset ökar och ökar. De som varit med på en resa bokar snabbt på nästa. Därför fylls våra resor på snabbt. Mot den bakgrunden har vi valt att lägga till en NYHET redan 2023 då vi besöker Wachau i Österrike och Sachsen i Tyskland i slutet av augusti.

Förövrigt gör vi en ikonisk resa i april, vår stora Bordeaux Resa. Att möta försommaren i Bordeaux är magiskt. På denna resa har vi även några nyheter att presentera. Även om större delen av vårt program förläggs till denna historiskt viktiga region, hinner vi även med att besöka Frankrikes trädgård - centrala Loire, Champagne samt Ahr i Tyskland.

Nedan kan ni läsa mer om våra resor 2023.

Har ni frågor om våra resor, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.

Wachau, Österrike - NYHET (31 aug-4 sept 2023)


Möt sensommaren i Österrike och följ med Dina Vingårdar på en oförglömlig resa till Wachau. Ett enastående tillfälle att bekanta sig med detta underbara vindistrikt och vinland samt komma nära de personer som framställer det vin som du provar. Du kan köpa dina viner direkt från vingården och få hem dem med den buss som tar oss hela vägen hem till Sverige. På vår väg hem tar vi oss genom Tyskland där vi bekantar oss med ett nytt vindistrikt, Sachsen. Efter flera år i träda bakom järnridån i det forna Östtyskland skall det bli riktigt spännande att se vad för vinskatter som döljer sig här.

Eftersom du flyger ner på egen hand kan du förlänga din resa med att inleda med några extradagar i Wien. En perfekt inledning på en semester som vi verkligen kan rekommendera.

Är du intresserad av denna resa, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa mer om denna NYHET!

Stora Bordeaux Resan, 21-30 april 2023


Möt försommaren i Frankrike och följ med Dina Vingårdar på en oförglömlig resa till Bordeaux, Frankrike. Ett enastående tillfälle att lära sig mer om detta underbara vindistrikt och vinland. Eftersom du flyger ner på egen hand kan du förlänga din resa med att inleda med några extradagar i Paris. En perfekt inledning på en semester som vi verkligen kan rekommendera. Vi hjälper självklart till med att boka extranätter på det hotell vi bor på i Paris.

Det här en resa som saknar motstycke i mångfald, både vad gäller vin och vingårdsupplevelser. Ett bra tillfälle att fylla på vinkällaren och inte minst för att hämta hem viner som du har förbeställt genom Dina Vingårdar. Vår resa börjar i Paris där vi samlas på vårt hotell på fredagskvällen för att äta en gemensam middag som vi på Dina Vingårdar hittar spännande viner till från någon vinbutik i Paris. Morgonen efter möter vår buss upp vid hotellet för att ta oss ut på vår fantastiska resa.

Vår första resdag tar vi oss direkt till Bordeaux, världens mest kända vindistrikt. Vi besöker våra ”egna” välrenommerade vingårdar i Blaye och Margaux. Vidare gör vi även ett spännande besök i Sauternes en bortglömd juvel som påminner oss om det stora utbudet Bordeaux har att erbjuda. Bara själva staden Bordeaux är värt ett besök med sina kajer längs Garonnefloden, sin gamla stadsdel och sina eleganta boulevarder. Här checkar vi in för att bo fyra nätter på vårt trevliga hotell.

På vår återresa från Bordeaux besöker vi Saumur i Loiredalen. En vacker liten stad belägen som ett smycke vid Loirefloden. Viner från Loire har de senaste åren fått en enastående renässans efter flera år i dvala. Väl på plats kommer ni att förstå varför. Det är användbara viner av hög kvalitet till riktigt förmånliga priser. Här hittar man friska vita viner på druvan Chenin Blanc och röda bäriga viner på sommelierernas favoritdruva Cabernet Franc.

Efter vårt stopp i Loire tar vi oss vidare till Champagne, som knappast behöver någon ytterligare presentation. Efter alla dessa upplevelser, trevliga viner och god mat är det dags för bussen att ta oss och alla viner upp genom Tyskland hem till Sverige. Tyskland blir dock inte bara genomfartsland. Vi passar även på att bekanta oss med Ahr där vi fortsätter att prova viner främst på druvan Pinot Noir.

Är du intresserad av denna resa, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa om denna ikoniska resa!

Nyheter & Notiser

2022-12-04

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE
(Wien, Wachau, Sachsen, 31 augusti-4 september 2023)

Här gör du ditt köp