Rocca delle Macie

Vingården


Rocca delle Macie är en familjeägd tämligen stor vingård som köptes av filmproducenten Italo Zingarelli 1973. Italo producerade bland annat spaghetti-westernfilmer med Terence Hill och Bud Spencer. Idag drivs gården av Italos son Sergio och hans dotter Sandra samt Sergios fru Daniela. Dessutom är Sergios och Danielas barn Andrea och Giulia aktiva i olika delar av verksamheten. Det är inte osannolikt att man vid besök på gården får möta Andrea eller Giulia i takt med att de blir mer involverade i familjens verksamheter.

Vinodlingarna är belägna i fyra olika områden i Chianti Classico och två områden i Morellino di Scansano. Rocca delle Macie har en bred repertoar av viner, de är alla mycket välgjorda och kan beskrivas som underbart mjuka viner med sammetslika strukturer och livliga, väldefinierade smaker.

Gården är ett av få exempel på att även stora producenter kan göra finstämda viner med själ och unik stil. Den totala arealen är 600 hektar, varav vinfält upptar ca 200 och olivlundar 60 hektar. Nära vingården, en bit upp för kullen finns en underbar anläggning bestående av villor, enotek och restaurang. Restaurangen serverar traditionell toskansk mat med modern touch. Dessutom kan familjen Zingarelli erbjuda sex lägenheter i närheten av den lilla byn Fizzano som ett boendealternativ. Sergios bror Fabio Zingarelli är rombaserad arkitekt, och även han involverad i restaureringen av alla byggnader som finns på familjens egendom. Våra medlemmar i denna vingård kan självklart ta del av detta till våra specialpriser.

Årets vinerbjudande 2018


Våra utvalda viner från i år är vinet Chianti Classico Sant'Alfonso och Chianti Classico Gran Selezione Riserva di Fizzano.

En underbart klassisk Chianti Classico som har fått mogna i 12 månader på små franska ekfat.Styrkan hos en Chianti Classico ligger i den friska syran och örtigheten, vilket gör dessa viner till riktigt bra matviner. Perfekt vin till en klassisk bistecca alla fiorentina!

Riserva di Fizzano är ett vin som i enlighet med den senaste lagstiftningen i Chianti Classico är en Gran Selezione. Vinet består av största delen Sangiovese och en mindre andel Merlot, lagrat på små franska ekfat och därefter på flaska i totalt minst 30 månader. Doften påminner om björnbär och blåbär blandat med toner av viol, kryddor och choklad. Vinet är mjukt och elegant samtidigt som smaken bjuder på komplexa toner av mörka körsbär, plommon och tobak tillsammans med peppar, lagerblad och nejlikor.

För att läsa mer om hela erbjudandet, klicka på "Ladda ner"

Nyheter & Notiser

2023-10-07

Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)

Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad. Ett landskap som har mycket okänt och spännande att visa upp. Utöver Lazio besöker vi Toscana, Veneto, Trentino, Alto Adige och får vi till det, kanske även Campania. På vår väg hem till Sverige besöker vi Franken i Tyskland.

Här gör du ditt köp