Vingårdar i Toscana


Toscana är en region att förälska sig i. Det vackra landskapet, kulturen, maten och inte minst vinet. Det första man tänker på är alla vingårdsbeslöjade kullar, där vinfälten breder ut sig och omfamnar öar av olivlundar. Men Toscana har så mycket mer att erbjuda. Havet med alla de berömda badorterna. Kulturskatterna Florens och Siena i täten, men man får inte heller glömma bort Pisa och Lucca.

Som ni ser finns det mycket att uppleva i detta underbara landskap med många kända vindistrikt såsom Montalcino, Montepulciano, Chianti och Chianti Classico. Det sist nämnda anses vara världens första appelation. Det fick sin första gränsdragning redan i början av 1700-talet.

Toscana är främst känd för sina röda viner på druvan Sangiovese. Det är här som denna druva trivs bäst. Vinerna på denna druva brukar ha inslag av körsbär, tobak och viol. De har ofta generös bärighet i kombination med en fräsch syra. Detta gör att vinerna är enkla att kombinera till mat. De har en god förmåga att anpassa sig till det som är på tallriken, vilket innebär att man ofta i Toscana dricker ett och samma vin rakt igenom hela måltiden. Den relativt sett höga syran i Sangiovesedruvan medger god lagringsbarhet.

Nyheter & Notiser

2022-12-04

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE

DINA VINGÅRDARS FÖRSTA RESA TILL WACHAU, ÖSTERRIKE
(Wien, Wachau, Sachsen, 31 augusti-4 september 2023)

Här gör du ditt köp