Pinot Gris

Gick tidigare under namnet "Tokay d'Alsace". Vin gjort på Pinot Gris har en kryddighet som man sällan möter på andra håll.

Pinot Gris har en vacker guldgul, nästan bärnstensfärgad färg.
Doften är i allmänhet inte så intensiv, men med dess mycket komplexa aromer så utvecklar Pinot Gris sina typiska rökiga dofter: skog, brända vinstockar, mossa, svamp, torkad frukt, aprikos, honung, bivax, pepparkaka....

Pinot Gris är ett rikt och kraftfullt vin, med en viss rondör som ibland når ett något fylligt och yppigt, men alltid med en fin fräschör. Det har en fin balans.

Pinot Gris är en lågavkastande druvsort som trivs väl i kalkhaltiga och rätt så djupa jordar som är relativt torra. Den tål vinterkylan bra. Men med dess mycket tunna skal riskerar den att bli angripen av grå röta.Nyheter & Notiser

2023-10-07

Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)

Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad. Ett landskap som har mycket okänt och spännande att visa upp. Utöver Lazio besöker vi Toscana, Veneto, Trentino, Alto Adige och får vi till det, kanske även Campania. På vår väg hem till Sverige besöker vi Franken i Tyskland.

Här gör du ditt köp