Vingårdar i Loire

Loire


Sydöst om Paris ligger Loiredalen som med sina vackra naturområden och sina hundratals slott står som ett elegant minne av fransk renässanskultur . Loire som är Frankrikes längsta flod, är över 1000 kilometer lång och har sin källa i Centralmassivet, inte långt från Rhônedalen. Längs hela flodens stränder finns Frankrikes vackraste slott med trädgårdar som har ett överflöd av fruktodlingar och vackra blommor

Vindistrikten följer flodens lopp och här växer vinstockar som ger utsökta viner. I väster, torra vita viner med liten doft av hav. I mitten av dalen, röda viner i lätt och elegant stil, gjorda på framför allt druvan Cabernet Franc. Även den vita Chenin Blanc-druvan kommer här till sin rätt och ger både torra och söta viner. I öster, den vita Sauvignon Blancdruvan Sancerre, som har gjort distriktet världsledande för viner på denna druva.

Nyheter & Notiser

2023-10-07

Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)

Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad. Ett landskap som har mycket okänt och spännande att visa upp. Utöver Lazio besöker vi Toscana, Veneto, Trentino, Alto Adige och får vi till det, kanske även Campania. På vår väg hem till Sverige besöker vi Franken i Tyskland.

Här gör du ditt köp