Domaine Gruss

Delar av denna sidan eller hela sidan innehåller information som du måste vara inloggad för att kunna se. Klicka här för att logga in.

Vingården


Vår Alsacevingård, Domaine Gruss, ligger mitt i den lilla pittoreska Eguisheim som är en av Alsaces vackraste byar. På byns orienteringstavla står "Berceau du vin d´Alsace" vilket är ett mycket träffande epitet. Annat som utmärker byn är alla dess fantastiska blomsterarrangemang.

Vingården når du genom de imponerande stora järnsmidda grindarna. Väl inne möts du av den vackra gårdsplanen fylld med blommor - och dessutom ett underbart vin.

André Gruss belönades med två (!) guldmedaljer i världens största blindprovningstävling, International Wine Challenge, 2013. En guldmedalj för hans riesling, Les Prélats, och en för hans Gewurztraminer. Båda vinerna tar vi fram tillsammans med André enbart för Dina Vingårdars medlemmar. International Wine Challenge ställer höga krav på kvalitet för att ett vin ska tilldelas en utmärkelse, allra helst en guldmedalj. André har även tidigare belönats för sina viner.

Vill du besöka fler vingårdar så når du med "Route des Vins" inte mindre än nitton olika vandringsleder till och genom olika vingårdar. I staden med omnejd finner du över ett trettiotal vingårdar. Här kan du naturligtvis också uppleva de små restaurangerna och du förstår att det inte är utan skäl alsaceborna skryter med att vara den region som fått flest utmärkelser för sitt kök med dess underbara lokala specialiteter. - Vad sägs om gåslever tillagad på flertal olika sätt eller olika surkålsrätter (choucroute) med rik variation på köttillbehör? Andra specialiteter är Munsterost och olika kak- och fruktdesserter.

Årets vinerbjudande 2018


Riesling Les Prélats är en klassisk Gruss-riesling endast för våra medlemmar. Doften är aromatisk med vita blommor, citrus och mineralitet. Smaken är torr och frisk med drag av päron och persika. Vinet är friskt och fruktigt och passar perfekt som aperitif. En större upplevelse får du med asiatisk mat, ceviche på hälleflundra och pilgrimsmusslor eller fiskcarpaccio med färska örter

Gewurztraminer Vieilles Vignes är vårt andra medlemsvin från Gruss med den typiska, parfymerade doften med drag av rosor som endast Gewurztraminer kan ge, här i en elegant och mycket precis tappning.. Vinet har frisk syra, kryddighet och mycket parfym, utan att vara varken för tung eller alkoholstark. Smaken är frisk och balanserad med viss sötma och smak av persika och ananas.

Pinot Gris Ortel är en Pinot Gris, så som den ska vara. Tydlig mineralitet med frisk syra som en riesling, men med kryddighet och aromer som en Gewurztraminer. Vinet har vilat på jästfällningen för extra komplexitet. Stilen är halvtorr, och i doften samsas skiffer och rökighet med exotiska kryddor. Smaken är fräsch med rena toner av citrus, persika, aprikos och ingefära. Gravad lax med hovmästarsås, svamprisotto eller en ugnsbakad fläsksida med glaze av aprikospuré, lime och ingefära som avslutas med flingsalt skapar rysningar med denna Pinot Gris.

För att läsa mer om hela erbjudandet, klicka på "Ladda ner"

Nyheter & Notiser

2020-03-08

Vinmakarmiddag med Le Macchiole på Mancini

Dina Vingårdar har i samarbete med vinproducenten Le Macchiole, VinOliv och restaurangen Mancini, Stockholm, glädjen att bjuda in till en vinmakarmiddag. Menyn baseras på toscanska smaker och minnen.

Här gör du ditt köp