Hemtransport viner, tre olika alternativ.


För att ta hem de viner du har köpt av gården finns det tre förfaranden som Dina Vingårdar kan rekommendera.


  • Det första är att du själv åker ner till gården för att besöka de som har framställt ditt vin. Och det är det vi vill att man helst skall göra, för det är besöket som är en stor del av upplevelsen att vara med i Dina Vingårdar. Vi hjälper till med att boka ditt vingårdsbesök.


  • Om du själv inte vill köra ner med bil, men ändå vill besöka vingårdar så kan du följa med på en av våra vinresor. Besöker vi inte din gård på vår resa så ordnar vi med transport från din gård till någon av de gårdar som vi besöker givet att gårdarna ligger i samma land.Läs mer om våra vinresor!


  • Det sista alternativet är att du gör en Privatimport via Systembolaget. Dina Vingårdar hjälper till med information hur detta förfarande går till. Hemtransporten sköts av godkänd vinimportör som ser till att dina viner kommer till Sverige. Vinerna hämtar du sedan ut i vald Systembolagsbutik. Läs mer om detta förfarande nedan!

Hemtransport av viner 2018 genom Privatimport

Hemtagning av vin genom Systembolagets privatimporttjänst 2018 kommer att kosta 74 kr per flaska. Privatimportorder skall läggas senast 31 maj 2018 till Systembolaget. Vår ambition är att vinerna skall vara på plats i systembolagsbutik under första hälften av augusti.

För att registrera en privatimport hos Systembolaget, följ instruktionerna enligt nedan. Du kan även skriva ut instruktionerna i ett utskriftsvänligt format genom att klicka på "Ladda ner" längst ned till höger.

Om du inte har konto hos Systembolaget måste du först skapa ett för att sedan logga in och göra din beställning. Gå sedan vidare för att registrera din hemtagning genom privatimport.

Klicka på denna länk, för att komma till registrering av din privatimport eller så går ni till www.systembolaget.se och rullar längst ner på sidan och väljer "Beställa drycker".

För hemtransport 2018 måste du göra din privatimportbeställning senast den 31 maj 2018!

För att göra en beställning av privatimport hos Systembolaget, följ instruktionerna nedan.

Börja med att logga in. Har du inga inloggningsuppgifter måste du först skaffa ett konto. Det gör du också på Systembolagets hemsida, och det tar endast några minuter.

När du är inloggad scrollar du längst ner på sidan och klickar på ”Beställa dryck”, och därefter på ”Privatimport”. Här kan du också läsa om privatimportförfarandet.

Därefter klickar du på ”Registrera en förfrågan om privatimport”.

Under ”Svensk leverantör” och ”Leverantör” anger du ”Vinoliv Import”. Klicka på ”Nästa”.

Följande uppgifter vill vi att du fyller i, observera att följande punkter måste du fylla i för varje vin du vill beställa:

Dryckens namn Använd det namn som står angivet på ditt vinkvitto.

Varugrupp Rött vin, vitt vin, mousserande vin etc

Antal flaskor Varje låda du köpt innehåller 12 flaskor.

Volym ml 750, ange ingen måttenhet

Förpackning Välj flaska i rullistan.

Årgång Om ditt vin inte har någon årgång lämnas rutan tom.

Valfri information: Här måste du ange att Vinoliv får ta del av följande information genom att skriva:

”Jag samtycker till att följande uppgifter lämnas till importören: namn, (mobil)telefonnummer och medlemsnummer."

Ex vis

”Jag samtycker till att följande uppgifter lämnas till importören: Anders Andersson
mobil 070808080
medlemsnummer 12345."

Observera att du inte behöver fylla i övriga punkter.

Klicka på ”Lägg till”. Om du har fler viner att beställa så gör du om denna procedur för varje vin. Notera att varje vin hamnar i listan nederst på sidan. När du är klar, kontrollera i listan som genereras att alla viner finns med.

Klicka sedan på ”Nästa” och kontrollera att uppgifterna stämmer.

Under ”Leverans” ska du välja vilken butik du vill ha vinet levererat till. Därefter måste du godkänna Systembolagets allmänna villkor och privatimportsvillkor genom att kryssa i rutan.

Därefter klickar du på ”Skicka förfrågan” – klart!

Lycka till, hör av dig om du har frågor!

Nyheter & Notiser

2018-09-20

Våra vinresor 2019 är nu klara

Vi gör minst tre resor nästa år. Resorna går till:

- Sicilien, 16-20 maj
- Södra & Centrala Italien, 6-15 september
- Chile & Argentina, 23 november-8 december


Är ni intresserade av våra resor 2019, tveka inte att höra av er till oss på e-post: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607329.

Här gör du ditt köp

Aktivitet

Vinprovning: På Årstiderna, Malmö, torsdagen den 31 januari

Torsdagen den 31 januari träffas vi på Årstiderna, Malmö, för att prova totalt fem viner från Campania, Lazio och Umbria. Vinerna kommer från producenter som vår systerklubb Vinoliv samarbetar med. Ett bra och trevligt tillfälle att lära sig mer om dessa tre mycket spännande vinregioner i södra och centrala Italien.Efter provningen serverar Årstiderna en av sina paradrätter från sin härliga meny och vi fortsätter att prova vin ...