Vinresor 2017


Vårt reseprogram för 2017 är nu klart. Våra resor kommer att gå till Toscana i maj, Bordeaux i september, Sydafrika i oktober och slutligen så har vi vår specialresa i november till Cave Ouverte i Champagne.

Våra vinresor är mycket populära. Därför rekommenderar vi er att anmäla er redan nu. Vi har redan många bokade och långa listor på intresseanmälan.

Vill ni boka på någon av våra resor, eller anmäla ett intresse, tveka inte att höra av er till oss via epost, info@vingardar.com, eller telefon: 0532-607390.

Hoppas att vi ses på någon av alla våra resor.

Tom, Petri och Janos
Dina Vingårdar

Toscana, Veneto, Alto Adige & Würzburg, 13-21 maj, 2017 (2 platser kvar)


Följ med Dina Vingårdar på en härlig och minnesvärd vin- och matresa, full av upplevelser och intryck. Möt våren och försommaren i Italien då väder och klimat är som skönast. Innan vår resa börjar, väljer ni kanske att vistas i Italien någon eller några dagar på egen hand. Detta kan vi verkligen rekommendera. Kanske väljer ni Rom, då skall ni få tips på bra enotek och trevlig matställen från oss.

Vår gemensamma resa börjar den 13 maj på Roms flygplats Fiumcino. Vi tar oss vidare med vår svenska buss till Chianti, hjärtat av Toscana. Där produceras Italiens och även världens bästa viner på druvan Sangiovese. De första tre dagarna besöker vi våra tre vingårdar – Castel di Pugna, Montechiaro och Rocca delle Macie i Toscana. Mellan vingårdsbesöken färdas vi genom pittoreska byar belägna i det vackert kuperade landskapet.

Efter Toscana tar vi oss vidare norr ut mot Veneto. Där slår vi läger i fyra dagar vid den natursköna Gardasjön. Här provar vi självklart Amarone, Ripasso, Prosecco och Soave, men även mindre kända viner på druvor som Vespaiolo och Trebbiano di Lugana. Under vår vistelse i Veneto kommer vi även att göra en avstickare till det vackra landskapet Alto Adige inte långt från orter där våra alpina världsstjärnor placerat Sverige på kartan. Här görs matvänliga viner som verkligen är på frammarsch, särskilt bland sommelierer, kökschefer och andra vinkännare.

På vår väg till Sverige fortsätter vår färd norr ut genom Österrike till Tyskland. Vi avslutar våra vingårdsbesök i Würzburg. Här får vi möjlighet att prova de berömda Frankenvinerna i en härlig miljö.

Denna resa är ett utmärkt tillfälle att ta hem förbeställda viner 2016 och 2017 från våra gårdar i Toscana.

Klicka på "Ladda ner dokument" för att läsa mer om denna resa!

Vill du boka på denna resa, eller anmäla ditt intresse, tveka inte att höra av dig till oss via epost, info@vingardar.com, eller telefon: 0532-607390.

Bordeaux, vinvärldens Mecka, med Loire och Mosel, 1-10 september 2017 (Fullbokad, endast köplatser)


Förläng sommaren och följ med Dina Vingårdar på en oförglömlig resa till Bordeaux och Loire, Frankrike samt Mosel, Tyskland. Ett enastående tillfälle att lära sig mer om dessa underbara vindistrikt och komma nära de personer som framställer det vin som du provar. Har du vin att hämta upp från några av våra vinerbjudanden från våra franska gårder, så är denna resa ett gyllene tillfälle att göra det. Besöker vi inte din vingård, ser vi till att vinerna transporteras till den närmast belägna gård som vi besöker.

Vår resa börjar i Paris där vi samlas på vårt hotell på fredagskvällen för att äta en gemensam middag. Morgonen efter möter vår buss upp vid hotellet för att ta oss ut på vår fantastiska resa. Vår första resdag tar oss till världens mest kända vindistrikt, Bordeaux. Naturligtvis besöker vi åtminstone tre av fyra ”egna” välrenommerade vingårdar i Blaye, Margaux, St-Émilion eller Bourg. I staden Bordeaux, med sina kajer längs Garonnefloden, sin gamla stadsdel och sina eleganta boulevarder, checkar vi in för att bo fyra nätter på vårt hotell med mycket centralt läge.

På återresan från Bordeaux gör vi ett stopp i Saumur, en vacker liten stad belägen som ett smycke vid Loirefloden. Viner från Loire har de senaste åren fått en enastående renässans efter flera år i dvala. Väl på plats kommer ni att förstå varför. Det är användbara viner av hög kvalitet till riktigt låga priser. Här hittar man friska vita viner på druvan Chenin Blanc och röda bäriga viner på sommelierernas favoritdruva Cabernet Franc.

Efter alla dessa upplevelser, trevliga viner och god mat är det dags för bussen att ta oss och alla viner upp genom Tyskland hem till Sverige. Tyskland blir dock inte bara genomfartsland. Vi passar även på att bekanta oss med Mosel där vi fortsätter att prova viner främst på druvan Riesling.

Vår sista natt förlägger vi på TT-linjens färjor. Vi vaknar upp utvilade för att göra vår sista etapp. Våra planerade stopp sker i Hyllie (Malmö), Landvetter (Göteborg), Jönköping, Skavsta, Stockholm och även Arlanda om så skulle behövas. Under vår resa kommer vi att njuta av vin och äktenskapet ”Vin & Mat”, se vinfält och däremellan höra områdets historia. Till alla dessa underbara viner lockas vi naturligtvis av de lokala köken. Samtliga vingårdar vi besöker, som tillhör Dina Vingårdar, har fått många fina utmärkelser bl.a. i världens största blindtesttävling IWC (med drygt 9000 deltagande viner) och i Guide Hachette, vinälskarnas franska vinbibel.

Denna resa är ett utmärkt tillfälle att ta hem förbeställda viner 2016 och 2017 från våra gårdar i Frankrike.

Klicka på "Ladda ner dokument" för att läsa mer om denna resa!

Vill du boka på denna resa, eller anmäla ditt intresse, tveka inte att höra av dig till oss via epost, info@vingardar.com, eller telefon: 0532-607390.

Sydafrika, stora vin-, mat- och naturupplevelseresan, 14-28 oktober 2017 (5 platser kvar)


Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga ciceron och vinguide, Thomas Andersson. En stor vinpersonlighet inte bara i Sverige utan faktiskt även i Sydafrika, där han är ett välkänt och omtyckt ansikte hos flera vinmakare. Ett Sydafrika som han har besökt så många gånger att han inte längre behöver någon karta när han reser runt och besöker vingårdar.

Det råder ingen tvekan om att Sydafrika är magiskt, en spännande blandning av Afrika, Europa och Asien. En härlig kontrast mellan det moderna och det vilda. Många talar om vinerna som är omåttligt populära, men maten är minst lika minnesvärd. Vi kommer äta många härliga måltider tillsammans, på vingårdar och på restauranger. De vingårdar vi har valt representerar det som Sydafrika erbjuder idag. Klassiker såväl som nytänkande, inhemskt och internationellt. Dessutom kommer vi att få bekanta oss med ett begynnande sydafrikanskt ”terroirtänk”, något som är flera hundra år gammalt i Europa, men ett relativt nytt koncept i denna del av världen, trots den mycket långa vintraditionen. Vi har dessutom en lokal guide med oss hela tiden, så vi kan passa på att fråga om allt som har med Sydafrika att göra, samhälle, historia och natur.

Under vår resa besöker vi vingårdar i distrikt såsom Constantia, Stellenbosh, Elgin, Franschhoek och några till. Bilden visar den undersköna utsikten från den enastående gården Tokara, Stellenbosch, som vi kanske besöker på vår resa. Efter alla vingårdsbesök, måltider och naturupplevelser i Kapprovinsen beger vi oss till Johannesburg och vidare på Safari för de som har valt att följa med på det. Det blir vilt, men komfortabelt. Vi beger oss långt norrut till Entabeni Safari Conservace, nära gränsen till Botswana och Zimbabwe. Ett naturreservat som är enastående vackert, rikt på djurliv och fritt från malaria. Ni som har sett Lejonkungen kommer kanske tycka att landskapet är bekant. Alla fem ”stora” finns på plats, men man skall inte glömma bort det som är smått. Exempelvis finns ett fascinerande rikt fågelliv.

Klicka på "Ladda ner dokument" för att läsa mer om denna resa!

Vill du boka på denna resa, eller anmäla ditt intresse, tveka inte att höra av dig till oss via epost, info@vingardar.com, eller telefon: 0532-607390.

Cave Ouverte, DVs unika vinupplevelse, 17-20 november, (Fullbokad, endast köplatser)

Sist ut i vårt reseprogram 2017 är vår Cave Ouverte Resa. Tredje lördagen i november bjuder vår champagnegård Maison Lenique in till Cave Ouverte. En fantastisk upplevelse. I deras källarvalv provar ni och köper viner direkt från vinbönderna. Det är ett 20-tal gårdar - från distrikt såsom Bourgogne, Bordeaux, Loire och Rhône - varav de flesta samarbetar med Dina Vingårdar. Vi träffas dock redan dagen innan i Paris, där vår svenska buss står och väntar. Bussen tar oss till Champagne och sedan oss och vinerna hela vägen hem till Sverige. En kort och intensiv resa, men också mycket uppskattad. Ett bevis på detta är att vi inte hinner med mer än att komma hem förrän nästa resa blir näst intill fullbokad.

Vill du anmäla ditt intresse, tveka inte att höra av dig till oss via epost, info@vingardar.com, eller telefon: 0532-607390.

Nyheter & Notiser

2022-08-01

Semestervecka 2-5 augusti 2022

Nu går jag på ledighet en vecka, åter den 8 augusti, så kontoret är obemannat till dess. Som alltid nås vi bäst på mejl, även under normala omständigheter, men än mer just nu.

Ha en fortsatt skön sommar!

/Tom
Dina Vingårdar

Här gör du ditt köp