Vinresor 2016

Vårt reseprogram för 2016 är äntligen klart. Vi har under en lång period vridit och vänt på olika alternativ inför våra vin- och upplevelseresor 2016. Slutsatsen är att vi skulle vilja göra många fler resor, men vår tid räcker tyvärr inte till. Det finns inget mer inspirerande och stimulerande än att ge sig ut på resa med våra medlemmar och besöka våra gårdar.

För 2016 kan vi presentera tre nyheter för oss, Nya Zeeland, Sicilien och Jura. Utöver det besöker vi Piemonte och Rhône. Nedan kan ni hitta mer information om vårt reseprogram 2016.

Sicilien - Etna (19-22 maj 2016)


Detta kommer bli en resa att minnas i många avseenden. Den magiska stämning som vulkanen Etna skapar. De enastående vinerna som produceras längs vulkanens sluttningar på druvor som länge varit okända men som har tagit vinvärlden med storm.

Under vår resa gör vi vingårdsbesök på vulkanen Etna, restaurangbesök som vinmakarna gärna hamnar på. Vi kommer att vandra bland vinfält där stockar som överlevt vinlusen fortfarande ger druvor till enastående viner. En kväll i den mytomspunna staden Taormina är oundvikligt.

Vår sista natt förlägger vi i den vackra staden Syrakusa, en stad som verkligen andas Sicilien och där Siciliens mångkulturella historia möts.

Vill du anmäla ditt intresse för denna resa, mejla till oss på info@vingardar.com. Ange "Sicilien 2016" som rubrik, samt namn, antal medresenärer och ett mobilnummer som vi kan nå er på.

Piemonte, Rhônedalen, Jura och Mosel (3-11 september)


På denna resa besöker vi några av vinvärldens mest populära vinområden. De första dagarna har vi valt vinstaden Alba, Piemonte (Italien), som bas. Med Alba som utgångspunkt besöker vi vinregionerna Barolo och Barbaresco, men även Roero som är känd för sina härliga vita viner på druvan Arneis.

Efter tre härliga och innehållsrika dagar i Piemonte tar vi oss längs medelhavet till Provence och södra Rhônedalen mot Orange, vår nästa utgångspunkt på vår resa. Orange är den vackra lilla staden med fantastiska lämningar från romartiden. I Rhônedalen besöker vi Chateauneuf-du-Pape och vår biodynamiska producent Montirius.

Sedan bär det av till Arbois i Jura. En vinregion som fler och fler sommelierer börjar intressera sig för. Inte minst för de spännande mat- och vinkombinationer som viner från denna region medger. Vår vinsafari avslutas i Mosel där vi provar ursprungstypiska viner från denna region tillsammans med lokala, traditionella rätter.

Eftersom vi åker buss hela vägen hem, så har ni möjlighet att ta med er massor av vinminnen ända till Sverige.

Vill du anmäla ditt intresse för denna resa, mejla till oss på info@vingardar.com. Ange "Piemonte 2016" som rubrik, samt namn, antal medresenärer och ett mobilnummer som vi kan nå er på.

Nya Zeeland (12-24 november 2016)


Vi har nu snart tre resor till Sydafrika bakom oss. Resor som vi har fått mycket positiv återkoppling på. Inspirerade av detta samt ökad aptit både från oss och våra medlemmar att besöka nya vinregioner har nu lett till att vi har valt att besöka Nya Zeeland.

Under vår resa besöker vi både nord- och sydön. Utöver fantastiska vingårdsbesök möter vi den lokala ursprungskulturen, makalösa naturscener och inte minst gamla och nya vänner vingårdsvänner.

Vill du anmäla ditt intresse för denna resa, mejla till oss på info@vingardar.com. Ange "Nya Zeeland 2016" som rubrik, samt namn, antal medresenärer och ett mobilnummer som vi kan nå er på.

Nyheter & Notiser

2019-08-05

Kontoret stängt 7 och 8 augusti vecka 32

Kontoret kommer att vara stängt Onsdagen den 7:e och Torsdagen den 8:e augusti vecka 32. Vi har öppet som vanligt på Måndag, Tisdag och Fredag mellan 08.00-16.00.

Ha en fortsatt skön sommar önskar vi på Dina Vingårdar!

Här gör du ditt köp