Pinot Gris

Gick tidigare under namnet "Tokay d'Alsace". Vin gjort på Pinot Gris har en kryddighet som man sällan möter på andra håll.

Pinot Gris har en vacker guldgul, nästan bärnstensfärgad färg.
Doften är i allmänhet inte så intensiv, men med dess mycket komplexa aromer så utvecklar Pinot Gris sina typiska rökiga dofter: skog, brända vinstockar, mossa, svamp, torkad frukt, aprikos, honung, bivax, pepparkaka....

Pinot Gris är ett rikt och kraftfullt vin, med en viss rondör som ibland når ett något fylligt och yppigt, men alltid med en fin fräschör. Det har en fin balans.

Pinot Gris är en lågavkastande druvsort som trivs väl i kalkhaltiga och rätt så djupa jordar som är relativt torra. Den tål vinterkylan bra. Men med dess mycket tunna skal riskerar den att bli angripen av grå röta.Nyheter & Notiser

2020-10-12

På utflykt bland svenska vingårdar

I svår avsaknad av våra vinresor ute i Europa och till andra kontinenter där det odlas vin gjorde vi på Dina Vingårdar en kortare resa bland de svenska vingårdarna. Nyfikna på vad som händer i Sverige besökte vi fem av de 15 mest välrenommerade gårdarna. Med erfarenhet från andra branscher, att när svenskar tar sig an något så blir det riktigt bra, så låg förväntan på en hyggligt hög nivå.

Här gör du ditt köp