Pinot Gris

Gick tidigare under namnet "Tokay d'Alsace". Vin gjort på Pinot Gris har en kryddighet som man sällan möter på andra håll.

Pinot Gris har en vacker guldgul, nästan bärnstensfärgad färg.
Doften är i allmänhet inte så intensiv, men med dess mycket komplexa aromer så utvecklar Pinot Gris sina typiska rökiga dofter: skog, brända vinstockar, mossa, svamp, torkad frukt, aprikos, honung, bivax, pepparkaka....

Pinot Gris är ett rikt och kraftfullt vin, med en viss rondör som ibland når ett något fylligt och yppigt, men alltid med en fin fräschör. Det har en fin balans.

Pinot Gris är en lågavkastande druvsort som trivs väl i kalkhaltiga och rätt så djupa jordar som är relativt torra. Den tål vinterkylan bra. Men med dess mycket tunna skal riskerar den att bli angripen av grå röta.Nyheter & Notiser

2017-06-25

Våra vinresor 2018 är nu klara

Vi gör tre resor nästa år. Resorna går till Piemonte/Valtellina/Alto Adige (Italien) och Bourgogne/Jura/Alsace (Frankrike) samt Chile/Argentina.

Här gör du ditt köp

Aktivitet

Bourgogne, Jura, Alsace & Ahr (31 aug - 9 sept 2018)

Denna resa går till några av Frankrikes viktigaste vindistrikt. Vi besöker Bourgogne med under distrikten Chablis och Beaujolais; Jura och Alsace. En perfekt resa att ta hem förbeställda viner från våra gårdar i Frankrike.