Välkommen till vår pressida

I vårt Press- & Bildarkiv finns bilder och logotyper samlat. Samtliga bilder är fria för publicering i redaktionella sammanhang. Klicka på bilden för att se den i större format. Kontakta oss gärna om du vill ha mer information.

Lambrusco


Lambrusco är en blå vindruva från Italien som också ger ett speciellt mousserande vin med samma namn. Druvan odlas främst i de norditalienska regionerna Emilia, Piemonte och Trentino. Redan under romartiden växte druvan vilt i bergskedjan Appeninerna. Egentligen är det inte en druva utan flera varianter, till exempel Marani och Salamino.

Det görs Lambrusco-viner av mycket skiftande kvalitet, allt från billiga lågkvalitativa viner till riktiga DOC-viner. Gemensamt för de finare vinerna är att har jordgubbsfruktig, torr smak med låg tannin-halt och en frisk skummighet.

Förutom i det italienska Lambrusco-vinet används druvan i portviner och i franska roséviner.Nyheter & Notiser

2020-10-12

På utflykt bland svenska vingårdar

I svår avsaknad av våra vinresor ute i Europa och till andra kontinenter där det odlas vin gjorde vi på Dina Vingårdar en kortare resa bland de svenska vingårdarna. Nyfikna på vad som händer i Sverige besökte vi fem av de 15 mest välrenommerade gårdarna. Med erfarenhet från andra branscher, att när svenskar tar sig an något så blir det riktigt bra, så låg förväntan på en hyggligt hög nivå.

Här gör du ditt köp