Vingårdar i Beaujolais

Beaujolais


Beaujolais har en ung historia. För trettio år sedan dracks huvuddelen av Beaujolaisvinerna som enkelt karaffvin. Det är ett purpurfärgat, friskt, lättdrucket vin som svarar för inte mindre än sex av tio flaskor Bourgogne, både rött och vitt sammantaget. Idag produceras här mycket kvalitetsvin som buteljeras. En äkta Beaujolais av högsta klass - ett Cru-vin - är en underbar upplevelse. Något helt annat än det hårt marknadsförda Beaujolais Noveau.

Vinodlingarna breder ut sig över mjukt böljande kullar och området ter sig lika inbjudande som dess lättdruckna viner. Detta väldiga distrikt, som är det sydligaste i Bourgogne, är berömt för det enda Gamayvin som har uppnått klassisk position.

Nyheter & Notiser

2020-10-12

På utflykt bland svenska vingårdar

I svår avsaknad av våra vinresor ute i Europa och till andra kontinenter där det odlas vin gjorde vi på Dina Vingårdar en kortare resa bland de svenska vingårdarna. Nyfikna på vad som händer i Sverige besökte vi fem av de 15 mest välrenommerade gårdarna. Med erfarenhet från andra branscher, att när svenskar tar sig an något så blir det riktigt bra, så låg förväntan på en hyggligt hög nivå.

Här gör du ditt köp