Vinresor 2022

Efter att ha varit iväg på vår första vinresa efter Covid-19 utbrottet, känner vi att reslusten är stor. Resan bar av till Champagne i november 2021. Vi fick fina upplevelser och minnen, allt fungerade och det kändes tryggt. Mot den bakgrunden ser vi fram mot vårt vinreseprogram 2022.

Vi har redan en resa klar till Piemonte, Aosta, Norra Rhône, Alsace och Ahr i slutet av april och vi planerar för en kortresa under hösten till Bourgogne. Båda dessa resor kommer självklart vara fyllda med upplevelser och trevliga stunder och bra tillfällen att fylla på med vin i sin egen "källare".

Det är inte bara de många vingårdsbesöken som lockar utan även längtan efter den trevliga stämning som våra medresenärer bidrar med. Vi ses hos våra vinbönder 2022.

Nedan kan ni läsa mer om våra resor.

Piemonte-Aosta-Norra Rhône-Alsace-Ahr 29 april – 8 maj 2022 (10d)

Denna resa är en härlig blandning av nya och gamla upplevelser. Vi gör besök som vi vet är älskade och högt önskade återseenden bland våra vinvänner. Inslaget av nya gårdar och distrikt är också riktigt stort. Denna resa är ett perfekt tillfälle för dig som vill fylla vinförrådet med spännande, hantverksmässiga viner från små producenter som vi besöker på vår färd genom Italien, Frankrike och Tyskland. Är du medlem i Dina Vingårdar och har förbeställt vin att hämta upp både i Italien och Frankrike, går även det bra. Passerar vi inte din vingård, ser vi till att vinerna skickas så att vi kan hämta upp dem på vår resa. Räkna med att få hem ca 50 flaskor vin per person om du fyller din kvot och inte din packning är alltför stor.

Vår resa börjar på Malpensa (Milanos flygplats). Vi tar oss direkt till vårt första vingårdsbesök i Boca, Alto Piemonte, (Nytt). Vi tar oss vidare ner till Alba och Barolo där vi besöker båda nya och gamla vingårdsvänner. Efter härliga dagar i Piemonte, tar vi oss vidare till Aosta (Nytt) där vi får två spännande vingårdsupplevelser. Efter Aosta är det dags för Frankrike och Norra Rhônedalen (Nytt) med sina majestätiska Hermitage och Côte-Rôtie viner på syrah-druvan. Vår färd tar oss sedan vidare till det overkligt vackra Alsace med sina vita grand cru viner. Efter Frankrike är det dags för nästa enastående vinland, Tyskland. Där besöker vi Ahr där några av världens bästa Pinot Noir framställs.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa om denna spännande resa

Bourgogne-Chablis-Mosel eller Franken, 10-14 november (5d)

Program är på väg. Vi återkommer snarast.

Mvh.

Tom, Janos & Petri.

Nyheter & Notiser

2020-10-12

På utflykt bland svenska vingårdar

I svår avsaknad av våra vinresor ute i Europa och till andra kontinenter där det odlas vin gjorde vi på Dina Vingårdar en kortare resa bland de svenska vingårdarna. Nyfikna på vad som händer i Sverige besökte vi fem av de 15 mest välrenommerade gårdarna. Med erfarenhet från andra branscher, att när svenskar tar sig an något så blir det riktigt bra, så låg förväntan på en hyggligt hög nivå.

Här gör du ditt köp