Vinresor 2021

Efter att två fullbokade vinresor 2020 ställts in, har vi förstått att reslusten är stor bland många av våra medlemmar och att man vill ha ett vinäventyr att se fram emot. Det är inte bara de många vingårdsbesöken som lockar utan även längtan efter den trevliga stämning som våra medresenärer bidrar med. Det är mot den bakgrunden vi börjar släppa våra resor inför 2021 och håller tummarna för att ett vaccin finns på plats senast på våren.

Vår första resa ut är en resa till Champagne. Dit vet vi att många vill åka för att fylla på vinkällaren med den ädla och festliga dryck. Läs mer nedan.

DVs Champagne Ouverte & Mosel den 11 – 15 november 2021 (5d)


År 2019 var Champagne Ouverte en nykomling i vårt reseutbud, en renodlad champagneresa under en kort och intensiv helg. Resan var väldigt uppskattad, men många ville gärna att vi la till ytterligare en natt i Reims för att hinna med att uppleva denna levande studentstad, den vackra katedralen och inte minst hinna med ytterligare ett glas champagne på någon av de trevliga brasserierna vid Place Drouet d'Erlon. Det är mot den bakgrunden vi utökar med en dag.

Champagne Ouverte är ett perfekt tillfälle för dig som vill uppleva champagnes mytomspunna och bubbelfyllda värld. Vi kommer att lära oss allt som är värt att veta om denna ädlaste av drycker, och som alltid kommer vi att både äta och dricka riktigt gott. Dessutom så är det ett gyllene tillfälle att fylla på med bubbel inför jul, nyår, och alla andra dagar då champagne passar så bra, då vi åker buss hem till Sverige! Det är också ett perfekt tillfälle att komma någon dag tidigare till Paris, en resa som du själv ordnar med, för egna äventyr i denna underbara stad.

För att krydda resan ytterligare har vi lagt till en vinupplevelse på vägen hem. I Tyskland besöker vi Mosel och den idylliska staden Bernkastel-Kues där vi bor på det pittoreska värdshuset Doctor-Weinstuben. Även här skall vi bekanta oss med den lokala drycken och den mat som serveras därtill.

Klicka på Ladda ner, för att läsa mer om denna trevliga resa.

Nyheter & Notiser

2020-03-08

Vinmakarmiddag med Le Macchiole på Mancini

Dina Vingårdar har i samarbete med vinproducenten Le Macchiole, VinOliv och restaurangen Mancini, Stockholm, glädjen att bjuda in till en vinmakarmiddag. Menyn baseras på toscanska smaker och minnen.

Här gör du ditt köp