Vinresor 2021

Efter att två fullbokade vinresor 2020 ställts in, har vi förstått att reslusten är stor bland många av våra medlemmar och att man vill ha ett vinäventyr att se fram emot. Det är inte bara de många vingårdsbesöken som lockar utan även längtan efter den trevliga stämning som våra medresenärer bidrar med. Det är mot den bakgrunden vi börjar släppa våra resor inför 2021 och håller tummarna för att ett vaccin finns på plats senast på våren.

Vår första resa år 2021 tar oss till Italien (Piemonte & Aosta), Frankrike (Norra Rhône & Alsace) samt Tyskland (Ahr). Vår andra resa bär av till Champagne. Dit vet vi att många vill åka för att fylla på vinkällaren med denna ädla och festliga dryck. Läs mer om våra resor nedan.

Piemonte-Aosta-Norra Rhône-Alsace-Ahr 3 – 12 september 2021 (10d)


Denna resa är en härlig blandning av nya och gamla upplevelser. Vi gör besök som vi vet är älskade och högt önskade återseenden bland våra vinvänner. Inslaget av nya gårdar och distrikt är också riktigt stort. Denna resa är ett perfekt tillfälle för dig som vill fylla vinförrådet med spännande, hantverksmässiga viner från små producenter som vi besöker på vår färd genom Italien, Frankrike och Tyskland. Är du medlem i Dina Vingårdar och har förbeställt vin att hämta upp både i Italien och Frankrike, går även det bra. Passerar vi inte din vingård, ser vi till att vinerna skickas så att vi kan hämta upp dem på vår resa. Räkna med att få hem ca 50 flaskor vin per person om du fyller din kvot och inte din packning är alltför stor.

Vår resa börjar på Malpensa (Milanos flygplats). Vi tar oss direkt till vårt första vingårdsbesök i Boca, Alto Piemonte, (Nytt). Vi tar oss vidare ner till Alba och Barolo där vi besöker båda nya och gamla vingårdsvänner. Efter härliga dagar i Piemonte, tar vi oss vidare till Aosta (Nytt) där vi får två spännande vingårdsupplevelser. Efter Aosta är det dags för Frankrike och Norra Rhônedalen (Nytt) med sina majestätiska Hermitage- och Côte-Rôtie-viner på druvan Syrah. Vår färd tar oss sedan vidare till det overkligt vackra Alsace med sina vita grand cru viner. Efter Frankrike är det dags för nästa enastående vinland, Tyskland. Där besöker vi Ahr där några av världens bästa Pinot Noir framställs.

Klicka på Ladda ner, för att läsa mer om denna spännande resa.

DVs Champagne Ouverte & Mosel den 11 – 15 november 2021 (5d)


År 2019 var Champagne Ouverte en nykomling i vårt reseutbud, en renodlad champagneresa under en kort och intensiv helg. Resan var väldigt uppskattad, men många ville gärna att vi la till ytterligare en natt i Reims för att hinna med att uppleva denna levande studentstad, den vackra katedralen och inte minst hinna med ytterligare ett glas champagne på någon av de trevliga brasserierna vid Place Drouet d'Erlon. Det är mot den bakgrunden vi utökar med en dag.

Champagne Ouverte är ett perfekt tillfälle för dig som vill uppleva champagnes mytomspunna och bubbelfyllda värld. Vi kommer att lära oss allt som är värt att veta om denna ädlaste av drycker, och som alltid kommer vi att både äta och dricka riktigt gott. Dessutom så är det ett gyllene tillfälle att fylla på med bubbel inför jul, nyår, och alla andra dagar då champagne passar så bra, då vi åker buss hem till Sverige! Det är också ett perfekt tillfälle att komma någon dag tidigare till Paris, en resa som du själv ordnar med, för egna äventyr i denna underbara stad.

För att krydda resan ytterligare har vi lagt till en vinupplevelse på vägen hem. I Tyskland besöker vi Mosel och den idylliska staden Bernkastel-Kues där vi bor på det pittoreska värdshuset Doctor-Weinstuben. Även här skall vi bekanta oss med den lokala drycken och den mat som serveras därtill.

Klicka på Ladda ner, för att läsa mer om denna trevliga resa.

Covid-19 - villkor för våra resor

Vi följer smittoläget av Covid-19 nogsamt, och beaktar eventuella råd och rekommendationer i resans utformning. Vi följer också eventuella reserestriktioner. Ställs resan in på grund av beslut om reserestriktioner återbetalas eventuell erlagd anmälningsavgift och slutbetalning. I övrigt gäller våra allmänna och särskilda villkor.

Nyheter & Notiser

2020-10-12

På utflykt bland svenska vingårdar

I svår avsaknad av våra vinresor ute i Europa och till andra kontinenter där det odlas vin gjorde vi på Dina Vingårdar en kortare resa bland de svenska vingårdarna. Nyfikna på vad som händer i Sverige besökte vi fem av de 15 mest välrenommerade gårdarna. Med erfarenhet från andra branscher, att när svenskar tar sig an något så blir det riktigt bra, så låg förväntan på en hyggligt hög nivå.

Här gör du ditt köp