Vinresor 2023


Äntligen har vi kommit igång med våra vinresor. Vi ser en klar trend efter en trevande post-covid-start att intresset ökar och ökar. De som varit med på en resa bokar snabbt på nästa. Därför fylls våra resor på snabbt.

För 2023 planerar vi en ikonisk resa, vår stora Bordeaux Resa. Att möta försommaren i Bordeaux är magiskt. På denna resa har vi även några nyheter att presentera. rÄven om större delen av vårt program förläggs till denna historiskt viktiga region, hinner vi även med att besöka Frankrikes trädgård - centrala Loire, Champagne samt Ahr i Tyskland.

På hösten, slutet av oktober, bär det av till Sydafrika igen. Senast vi besökte detta fantastiska land var 2017, så vi vet att intresset att följa med är stort.

Nedan kan ni läsa mer om våra resor 2023.

Har ni frågor om våra resor, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.

Stora Bordeaux Resan, 21-30 april 2023


Möt försommaren i Frankrike och följ med Dina Vingårdar på en oförglömlig resa till Bordeaux, Frankrike. Ett enastående tillfälle att lära sig mer om detta underbara vindistrikt och vinland. Eftersom du flyger ner på egen hand kan du förlänga din resa med att inleda med några extradagar i Paris. En perfekt inledning på en semester som vi verkligen kan rekommendera. Vi hjälper självklart till med att boka extranätter på det hotell vi bor på i Paris.

Det här en resa som saknar motstycke i mångfald, både vad gäller vin och vingårdsupplevelser. Ett bra tillfälle att fylla på vinkällaren och inte minst för att hämta hem viner som du har förbeställt genom Dina Vingårdar. Vår resa börjar i Paris där vi samlas på vårt hotell på fredagskvällen för att äta en gemensam middag som vi på Dina Vingårdar hittar spännande viner till från någon vinbutik i Paris. Morgonen efter möter vår buss upp vid hotellet för att ta oss ut på vår fantastiska resa.

Vår första resdag tar vi oss direkt till Bordeaux, världens mest kända vindistrikt. Vi besöker våra ”egna” välrenommerade vingårdar i Blaye och Margaux. Vidare gör vi även ett spännande besök i Sauternes en bortglömd juvel som påminner oss om det stora utbudet Bordeaux har att erbjuda. Bara själva staden Bordeaux är värt ett besök med sina kajer längs Garonnefloden, sin gamla stadsdel och sina eleganta boulevarder. Här checkar vi in för att bo fyra nätter på vårt trevliga hotell.

På vår återresa från Bordeaux besöker vi Saumur i Loiredalen. En vacker liten stad belägen som ett smycke vid Loirefloden. Viner från Loire har de senaste åren fått en enastående renässans efter flera år i dvala. Väl på plats kommer ni att förstå varför. Det är användbara viner av hög kvalitet till riktigt förmånliga priser. Här hittar man friska vita viner på druvan Chenin Blanc och röda bäriga viner på sommelierernas favoritdruva Cabernet Franc.

Efter vårt stopp i Loire tar vi oss vidare till Champagne, som knappast behöver någon ytterligare presentation. Efter alla dessa upplevelser, trevliga viner och god mat är det dags för bussen att ta oss och alla viner upp genom Tyskland hem till Sverige. Tyskland blir dock inte bara genomfartsland. Vi passar även på att bekanta oss med Ahr där vi fortsätter att prova viner främst på druvan Pinot Noir.

Är du intresserad av denna resa, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.

Klicka på "Ladda ner" för att läsa om denna ikoniska resa!

Sydafrika Limited, (indikativt 14-29 oktober 2023)

Denna resa är fortfarande på planeringsstadium. Våra resor till Sydafrika har alltid hållit en hög och jämn nivå. Men räkna med att vi denna gång vrider upp upplevelsen ytterligare ett snäpp. Vi planerar för en mindre grupp än vanligt, vilket möjliggör besök som vi inte tidigare kunnat göra. På sedvanligt vis kommer vårt vinprogram att avslutas med Safari. Safari kan man självklart välja bort om man så vill. Även om programmet inte är klart kan du anmäla ditt intresse till denna resa redan nu.

Är du intresserad av denna resa, tveka inte att kontakta oss på epost: info@vingardar.com eller telefon: 0532-607390.

Nyheter & Notiser

2022-08-01

Semestervecka 2-5 augusti 2022

Nu går jag på ledighet en vecka, åter den 8 augusti, så kontoret är obemannat till dess. Som alltid nås vi bäst på mejl, även under normala omständigheter, men än mer just nu.

Ha en fortsatt skön sommar!

/Tom
Dina Vingårdar

Här gör du ditt köp